Maszyny do lodów dobrej jakości

Być może zainteresuje Cię zakup pierwszej maszyny do lodów lub wymiana obecnej na nowszy i lepszy model? Nasi pracownicy służą pomocą w podjęciu świadomej decyzji o zakupie maszyny do lodów włoskich lub amerykańskich.

Sprzedaż lodów jako pomysł na biznes

Lody są kochane przez wszystkich, nawet tych, którzy ich za często nie jedzą. Jest wiele możliwości sprzedaży lodów naturalnych, bez zbędnych dodatków i aromatów — co czyni go popularnym zarówno wśród dorosłych, jak i dzieci. Wiele osób nie wyobraża sobie wakacji czy wypoczynku bez spróbowania lokalnych lodów. I coraz częściej wybieramy te, które składają się z naturalnych i zdrowych składników.

Receptura na lodową masę rożni się w zależności od lokalu gastronomicznego i regionu. W większych miejscowościach turystycznych z wieloma deptakami i trasami spacerowymi maszyny do lodów są na porządku dziennym. Stanowią dobry pomysł na biznes dla ludzi, którzy już zajmują się gastronomią. 

W ofercie wielu firm znajdują się automaty do lodów dla hoteli i restauracji. W tych punktach bardzo duży jest popyt na robienie shake’ów, granity i bitej śmietany. Firmy oczywiście sprzedają też maszyny dla ludzi prowadzących indywidualnie swój biznes.

Maszyny są w stanie wyprodukować do 60 litrów lodów na godzinę i mogą pracować na dowolnej powierzchni użytkowej. Niektóre automaty do lodów wykorzystują powietrze do chłodzenia masy, podczas gdy inne używają wody do naprzemiennego chłodzenia lodów i ich mieszania. Są nierdzewne i wytwarzają różne produkty, mają różnorodną moc, wydajność i wymiary. 

Maszyny do lodów dla profesjonalistów

Duże sklepy obsługują wiele osób rozpoczynających działalność gastronomiczną. Pomagają wybrać najlepszą maszynę do lodów dla konkretnej firmy! sklepy oferują wiele produktów w dużych rozmiarach i różnymi funkcjami, dlatego każdy przedsiębiorca znajdzie w idealny automat. Maszyny wykorzystywane są w:

  • hotelach,
  • restauracjach,
  • lodziarniach,
  • małych pawilonach gastronomicznych.

Doskonale sprawdzają się w każdym środowisku. Najlepsze są ekonomiczne i wydajne automaty do lodów, które produkują lody twarde w dowolnym smaku. Mieszanki smakowe takie jak śmietanka + masło orzechowe, śmietanka + karmel i orzechy, dobrze się sprzedają i warto wymyślać ciekawe połączenia smakowe. Jeśli nasze maszyny mogą wytwarzać lody w dwóch smakach to świetnie. Jest to zdecydowanie dobrze odbierane przez klientów.

W sprzedaży jest wiele nowoczesnych maszyn, od granitorów i shakerów, po mechanizmy do bitej śmietany i wyciskarki do cytrusów. Ułatwiają one restauracjom i kawiarniom zachęcanie klientów do zakupu rożnych deserów i napojów. Maszyny przygotowują desery lodowe, lody włoskie i amerykańskie świderki, mrożone jogurty, sorbety, granity i koktajle. Czyli wszystkie produkty, które cieszą się dużą popularnością na turystycznych deptakach i imprezach plenerowych.